sobota 15. srpna 2020

Premiéra Harryho Pottera v Londýně aneb Harry Potter skončil, uvidíme se na terapii 2011

 

Konečně článek o premiéře v Londýně :) Budu se snažit nic nevynechat, ale jak se znám půlku věci tu nenapíšu :)

Vstávali jsme brzo, protože dávání lístku bylo už od 10 ve středu. No jenže nás plašila kámoška od Sammy, která nám pořád provokativně psala, že tam je hodně lidi, že to tam uzavírají atd.. Někteří z nás měli hnedka špatnou náladu, že Sammy?:D Ale my to přesto nevzdali. Když už jsme tam jeli tak bychom si vyčítali, kdybychom to aspoň nezkusili. Takže jsme si začali balit věci. Batohy praskaly ve švech. Sammy s Angie měli jen deky a deštníky, já s Dany jsme měly i spacáky, a já k tomu ještě i pláštěnku :) Později vyšlo najevo, že vzít si spacak byla výhra v loterii :)
Takže jsme vyrazili na Trafalger. Už jak jsme přišli tak nás omylo :D Bože ani nebylo ještě těch 10 a už tam bylo tak několik stovek lidi. Tak my teda že jo, a šli jsme hledat frontu na konci. Vůbec to nebylo deprimující stát na konci :D

Nejhorší bylo, že nikdo nevěděl, jestli stojíme ve správný frontě, protože se to všelijak kouskovalo a rozdělovalo. Ale my zůstali. Dany a Sammy to už nevydrželi a co 5 minut odchytávali securiťáky, aby se jich ptali na všechny informace. Ti nás pořád ujišťovali, že o tý naší frontě ví a že půjde za chvíli na řadu. No ta chvíte trvala 5 hodin :D Ano 5 hodin ve frontě na nějaký pásek na ruku :D



Samozřejmě jsme byly nadšené, když jsme se blížíkli k tomu, že nám dají už pásky. Chudáci ti lidi co stáli v další frontě:D A těch chudáku bylo několik tisíc :D Dostali jsme pásek a tak jak všichni jsme vyřvávali :) Prostě jsme museli :)
Pak jsme šli teda si najít místo. Náhodou musím říct, že i když to nebylo nějaký moc blízký místo k oplocení, tak strategicky bylo výborný :) Už jen proto, že za hlavama jsme měli barieru, tak jsme se nemuselí obávat, že přes nás někdo poběží:)
Když jsme tak šli tak najednou z levé strany na nás někdo volal - Češi zdraví Česko. Tak to nás opravdu dost dostalo :D Sotva vlezem další češi a nejlepší je, že pravděpodobně tu jednu holku znám už několik let z Lide.cz:D No dobrá náhoda :)



Tak jsme začli Campovat. Jo bylo to ze začátku v pohodě. Krom teda hledání záchoda :D Pokud byl otevřený Mekáč tak dobrý, ale když ho zavřeli tak to byla katastrofa:-P To jste pak museli přejít celý náměstí a stát hodinu ve frontě, no děs :-P Začlo se to tam vše hromadit, ale přitom pořád ještě byly fronty mimo ploty. Jenže oni pak přestali už lístky dávat, že zase začnou v 7 ráno, a ti lidi tam o5 campovali, aby ty lístky dali. No my tak trochu provokativně kolem nich chodili :))
Sotva se začlo stmívat, tak pracovníci začli zdobit náměstí. Vyvěšovat plakáty, zkouška světel atd.. Ty světla nám zvlášť pily nervy, protože nám to svítilo do xichtu:-P K nám teda spíš k Angie na stranu si lehli nějací angličtí puberťaci, kteří ji znepříjemňovali celou noc :-P


Na tom náměstí to dost rychle utíkalo, protože jsme buď jedli, kecali a nebo hráli Člobrdo. Sem tam trochu pršelo, ale nic co by se nedalo pod deštníkem vydržet :) V noci jsme se rozhodli, že půjdem po částech spát. 2 spát 2 hlídat. NO jenže to nám nevyšlo :D Nějak jsme spali všichni. Teda Dany byla zabalena do spacáku, že jste nevěděli jestli tam vůbec dejchá. Já byla ve spacaku a na něm jsem měla ještě nepromokavou budnu a nad hlavou deštník, Sammy s Angie měli jen deky. Takže mrzly jak sviňa. Popravdě já tak usla, díky tomu, že tam všude mluvili anglicky a tak jsem je poslouchat nemusela, že jsem uplně ztvrdla. Njn spát ve spacaku na betonu to tež není ono :D Ale probrala jsem se nějka po půlnoci a taková zima, ale taková no děs. Kouknu na holky a ony taky spaly. Ano plán s hlídkama nevyšel:D Ale tam nebylo co hlídat, protože většina náměstí spala :) A tak jsem se zabalila znova do spacaku a spala dál :) Celkově jsme se probrali nějak k ránu asi tak 4 nebo 5 hodin nevím už. To už se fakt nedalo vydržet na tý zemi a tak jsme šli s Angie na záchod. Vrátime se a tam se něco stalo. Ti co byli za náma za plotem se přehnali přes ty vepředu hlava nehlava. Prostě je udupali jak stádo. My nemít ten plot za sebou tak skončíme stejně. No síla :D To jste ještě neviděli. Normálně běželi přes ty co spali, rozdělovali rodiny, rozkopávali věci, jen aby se dostali dopředu. My seděli v klidu. Začli jsme balit a čekat co bude, přece jen bylo 7 hodin a to začínalo ve 4 :D Magoři ti vepředu :D


Takže jsme ty hodiny tam vysedávali a odháněli od sebe ty, kteří se chtěli narvat k nám. Teda zvlášť já je odháněla, protože měli ze mě strach :D Všude litali novináři a natáčeli:-P Jenže pak začlo pršet, ne to je slabý slovo, začlo lít. A to vážně pořádně. Takže všichni začali stávat na nohy, deštníky, pláštěnky atd.. Ten déšť byl nekonečný. Nevím jak dlouho to trvalo, ale v kuse tak půl hodiny a pak vždy přestalo a za minutu odznova... Anglické noviny to vystihli trefně - fanoušci byli nacucání vodou...


To tam byla vážně krize. Protože jste si nikam nemohli sednou, nešlo to, byli tam několika centimetrový kaluže vody, zima, promáčení, hladoví, žízniví. To už nebylo čekání na premiéru Hp, ale boj o přežití, kdo vydrží a nebo padne.
Sammy s Dany, že se narvou dopředu, aby sbírali podpisy. Já s Angie, jsme se rozhodli, že o podpisy ani tak moc nestojíme, že spíš budeme fotit a natáčet :) Tak jsme se taky prorvali do dostačující blízkosti. Když vezmete, že tam bylo 4000 lidi, tak ano stáli jsme blízko červenýho koberce a podia :) Jenže to bylo tak 2 hodiny před začátkem a to byla fakt krize. Lidi už nemohli ustát, vřelo to tam. Já měla už takovou krizi, že mě tak boleli nohy, že jsem byla pevně rozhodnutá, že odtamtud odejdu. Prostě krize. Roztáhla jsem pláštěnku, položila ji na zem a tam jsem v tom bordelu, v kalužích a bůh ví v čem ještě si dřepla. Bože jaka to byla úleva na nohy :)
Naštěstí oni věděli, jak nás povzbudit, takže tak hodinu před premiérou nám začli pouštět trailery. Bože to byl řev :D Ano my s Angie se tak moc vyřvali a ne jen my :D Bylo to úžasný :) A to nás vše přivedlo zpátky k životu :) Pak už jsme zpívali všichni Snape Snape Severu Snape, Dumbledore,..... a pak i celý náměstí jelo melodii z Hp. No úžasný. Ve 4 hodiny to vypuklo :) přišli moderátoři, přivítalí nás a začlo to.


První přijel Rupert. Bože my všichni řvali aaaaaaaaaaaaaaaaa:D Ale rovnou nás nasral :d Protože celou dobu byl k nám otočený zády a pak hnedka utekl do zákulisí:-P Pak se to ale celkově rozjělo. Přišel Matthew Lewis a ten byl bombový. Dokonce si nás natáčel :D Pořád lítal sem tam, jen aby se všem podepsal. To stejný dělali i Dvojčata. Prostě jen se podepisovali, místo toho aby se fotili atd.. Byli úžasní. Stejně tak jako zbytek :) Když přišel na podium ,,Lucius" to byl taky pořádný řev, stejně tak jako ,,Voldy" :) Ale teprve správný řev byl, když vyšel na podiu Alan Rickman. To byla síla. U Emmy ani nemluvě :) I samozřejmě Dan, Helena, druhá Helena, a další dostali velký ohlašující řev. Samozřejmě nikdo nepředčil J.K. U ní jsme skandovali J.K. a děkujem. Bylo to vážně ohlušující. Všude byli kamery, vše se natáčelo, červený koberec i to ,,křoví,,:D Ve kterým jsem v jednom chvíli viděla Darrena z Glee(Blame) bože to je magor :D Co ten tam předváděl :D
A pak byl konec, teda my si to všichni mysleli :D Takže jsme se začali rozprchávat. Jenže najednou se něco stalo. Začla hudba a hlavní šli na podium. Bože jak my běželi k podiu :D Já se dostala o dost dopředu než Angie, takže jsem vše natáčela:) Jsem stála nějak mezi nějakým a Turkama či kým :D Samozřejmě to byla děkovná řeč všech. To jsme se ještě všichni drželi, i když Emma tam už řvala :D Dav skandoval a pak přišla na řadu J.K. Bože ta nám dala. Po větě, že Bradavice budou vždy náš domov, jsme všichni začli řvát :D Ale ne jen my, ale i kameramani, moderátoři prostě všichni :) A to byl vážně konec, takže jsme s Angie šli najít holky a pak s něma šupem dupem do hostelu:)


Ano je konec :( Tak skončilo naše putování s Harrym Potterem. Na Trafalgeru jsme strávili dohromady 35 hodin. 35 hodin ve kterých jsme se dostali na vrchol, ale přitom jsme doslova padli až na kolena. Zažili jsme tam nehorázny pocit štěstí, když jsme viděli na živo herce, když J.K. mluvila atd.. ale přitom ta ohromná kosa, ten děsť, to promočení, bolesti nohou atd.. Toto vše za tento zážitek stál. Když se nás vždy někdo zeptá, jestli bychom toto vše podstoupili znova, naše odpověď by byla jednoznačna - ANO. Stálo to za to. Byl to zážitek, na který v životě nezapomenem.
A nebyl to jen tento zážitek, bylo to celých 11 let s HP. Jsem ráda, že jsem tehdy dostala tu knihu, protože bez té knihy by byl můj život o mnoho chudší. A lituju ty, kteří tento příběh nikdy nečeli, odsuzují ho atd. Jsou to tupci, protože něco takovýho co J.K. vytvořila, už nikdo nikdo další nevytvoří. Nenaučila bych se tak dobře číst, chápat tolik souvislostí a nikdy bych nepotkala své ,,Sestry" :) Naše generace dluží J.K. hodně. Proto J.K. jedno velký dík. S ní jsme rostli, čekali na vycházející knihy. Stáli frony o půlnoci, než vyjde další kniha. Debatovali jsme, předčítali si to, vytvářeli různé spolky, psali povídky, blogy, natáčeli videa, to vše jsme dělali proto, protože nás Ona inspirovala. A inspiruje nás dále. Je to naše hrdinka a vždy bude. Dokázala to o čem si ostatní mohli nechat zdát. Ještě jednou DÍKY J.K. :)

Měla pravdu. Příběh žije, pokud ho my budem číst. Bradavice budou vždy náš domov, do kterýho se vrátíme, kdykolik kdy budem chtít.

Takže je už vážně konec, pokud jste to dočetli až teď tak vám gratuluju:) Harry Potter skončil a my se uvidíme na terapii:)

Videa z toho najdete u mě na Youtube a pár fotek u Dany Fotek máme vážně hodně, takže všechny fakt nee :)

Žádné komentáře:

Okomentovat