sobota 14. března 2020

V síti

Nevím zda se to k tomuto hodí říct, že to bylo skvělé či nikoli. Ale ok toto je skvělý dokument. Už jak jsem viděla první teaser tak mi bylo jasné, že to musím vidět celé a jsem vážně moc ráda, že z toho udělali 100 minutový ''film''. Byla jsem jak jinak na dospělé verzi, a musím říct, že mě v kině překvapilo jaká různorodá společnost se sešla. Tak nějak jsem asi očekávala, že tam budou spíš ženské a matky dětí tak ve středním věku. Ale byl tam třeba i panoček tak kolem 70 let s manželkou. Dva kluci tak kolem 18. Partička mladých lidi atd. Musím říct, že celé kino bylo úplně zažrané do toho a nikomu nevadilo, že to lidi nahlas komentovali. Stylem: ty hovado staré...atd. Takové vsuvky se tam fakt hodily, i když v kině očekáváte od diváku ticho, tak tady to jen prospělo.
A k dokumentu. Vybrali výborné herečky, že se ani nedivím, že na to ty hovada skočila. Dost mě překvapilo kolik z těch holčin na konkurzu měly zkušenost s takovým sexuálním obtěžováním. Já jsem generace u které se ty chaty atd. rozjížděly, ale nic takového jsem nezažila. Ale tak já nezvedám ani cizí čísla, natož abych si skypovala s nějakým neznámým :D
Každopádně já prostě nechápu nechápu ty chlapy, jak si můžou myslet, že jim to může projít, když tam vystavují svůj xicht. Fakt nechápu. Každý z nich co tam mlel tak mluvil ještě tak slizce a ne prostě asi ani ty holky nechápu jak jim na to můžou skočit. Co se těm holčinám v té hlavě děje? Je fakt, že v dokumentu je i pár vtipných momentů, které to tak hezky odlehčí, ale pak tam jsou momenty ala zasílání videa dítěte, kdy si říkate wtf?!!! A pak je tam moment, kdy si řeknete nejsou přece jen všichni hovada a nedívím se, že se stalo co se stalo, samotnou mě to dost překvapilo. No a konečné setkání ala pojd s náma do trojky, tak to je už jen takový vrchol!
Tento dokument by měl vidět každý, mělo by ho vidět každé děcko kolem 12 let. Každý rok by ho měla pouštět škola svým studentům, aby se na něco takového nezapomnělo, a nepadlo to zase do temnoty internetu.
Je to hnus? Je!!! Ale díky tomuto dokumentu si člověk pořádně uvědomí, že ti predátoři tu jsou a dokážou mít moc nad mladýma holkama a určitě i klukama.
Takže pokud jste to ještě neviděli, jděte do toho a nebo počkejte až to bude v tv a tam si to nenechte ujít. ČT je myslím partnerem a někde jsem četla, že tak na podzim by to v ní mohlo být.


Kdo v tom hraje:
Tereza Těžká, Anežka Pithartová, Sabina Dlouhá, Vít Klusák, Barbora Chalupová, a spousta úchyláků

O čem to je: (Csfd.cz)
3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. adikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenostu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystavny vydírání.




Žádné komentáře:

Okomentovat